Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
11:38 π.μ. |
Αναρτήθηκε από
antgeo |
Επεξεργασία ανάρτησης
Εύκολο και πολύ υγιεινό ελιόψωμο για τις καλοκαιρινές βραδιές που πλησιάζουν δειλά δειλά. Συνοδεύει ωραία με τα μαλακά ελληνικά τυριά, όπως το κατίκι.
1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλυτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρά
1 φλυτζ. γάλα
1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
Βάλτε τη σχάρα χαμηλά και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε μια ορθογώνια φόρμα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, το δεντρολίβανο και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το μείγμα με τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να βραχούν τα ¾ των στεγνών υλικών. Προσθέστε τις ελιές και ανακατέψτε μέχρι να βραχούν τα υλικά και να πάνε παντού οι ελιές. Μην το παρακάνετε.
Η ζύμη θα είναι σφιχτή. Ρίχτε την στη φόρμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και απλώστε την ομοιόμορφα. Ψήστε μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα απ’ το κέντρο του ψωμιού, περίπου για 40-45 λεπτά. Βγάλτε το απ’ το φούρνο, αφήστε το μέσα στη φόρμα για 5-10 λεπτά, βγάλτε το απ’ τη φόρμα κι αφήστε το να κρυώσει.
1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλυτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρά
1 φλυτζ. γάλα
1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
Βάλτε τη σχάρα χαμηλά και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε μια ορθογώνια φόρμα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, το δεντρολίβανο και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το μείγμα με τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να βραχούν τα ¾ των στεγνών υλικών. Προσθέστε τις ελιές και ανακατέψτε μέχρι να βραχούν τα υλικά και να πάνε παντού οι ελιές. Μην το παρακάνετε.
Η ζύμη θα είναι σφιχτή. Ρίχτε την στη φόρμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και απλώστε την ομοιόμορφα. Ψήστε μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα απ’ το κέντρο του ψωμιού, περίπου για 40-45 λεπτά. Βγάλτε το απ’ το φούρνο, αφήστε το μέσα στη φόρμα για 5-10 λεπτά, βγάλτε το απ’ τη φόρμα κι αφήστε το να κρυώσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου