Τρίτη 14 Ιουνίου 2011
11:33 μ.μ. |
Αναρτήθηκε από
antgeo |
Επεξεργασία ανάρτησης
Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι με το σκόρδο στο λάδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτεις τα κολοκύθια, το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτεις λίγο από τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνεις ελαφρά και ανακατεύεις. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός, προσθέτεις κι άλλον σιγά σιγά μέχρι να τελειώσει. Ανακατεύεις διαρκώς για να μην κολλήσει το ρύζι σε όλη την διάρκεια που προσθέτεις τον ζωμό. Μόλις το ρύζι χυλώσει, σβήνεις την φωτιά και προσθέτεις την παρμεζάνα. Ανακατεύεις να πάει παντού, πασπαλίζεις με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρεις στα πιάτα. Γαρνίρεις με λίγο βασιλικό κάθε πιάτο.
250 γρμ ρύζι αρμπόριο
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
250 γρμ κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Υλικά για 6 άτομα
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
250 γρμ κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
750 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
50 γρμ τριμμένη παρμεζάνα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου