Τρίτη 14 Ιουνίου 2011
 
Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι με το σκόρδο στο λάδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτεις τα κολοκύθια, το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτεις λίγο από τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνεις ελαφρά και ανακατεύεις. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός, προσθέτεις κι άλλον σιγά σιγά μέχρι να τελειώσει. Ανακατεύεις διαρκώς για να μην κολλήσει το ρύζι σε όλη την διάρκεια που προσθέτεις τον ζωμό. Μόλις το ρύζι χυλώσει, σβήνεις την φωτιά και προσθέτεις την παρμεζάνα. Ανακατεύεις να πάει παντού, πασπαλίζεις με το ξύσμα λεμονιού  και σερβίρεις στα πιάτα. Γαρνίρεις με λίγο βασιλικό κάθε πιάτο.

Υλικά για 6 άτομα
250 γρμ ρύζι αρμπόριο
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
250 γρμ κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
750 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
50 γρμ τριμμένη παρμεζάνα
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμεις :