Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011
Freska-damaskina-me-tragani-krousta 
 
  • 1 κιλό φρέσκα δαμάσκηνα
  • 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 200 γραμμ. αλεύρι για όλες της χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 50 γραμμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 150 γραμμ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη για το ταψί
  • • κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή για το σερβίρισμα
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ανακατεύουμε σε μπολ την καστανή ζάχαρη (5 κ.σ.) με την κανέλα και τα πασπαλίζουμε. Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα και το κρύο βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα δάχτυλα ψιχουλιάζοντας. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα δαμάσκηνα και ψήνουμε για 30΄ στους 190οCώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.


Via

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμεις :