Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
2:29 π.μ. |
Αναρτήθηκε από
antgeo |
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά:
Μουσκεύω το πληγούρι σε χυμό λεμονιού, τόσο όσο να το σκεπάσει με άνεση. Περίπου 20-30λεπτά είναι αρκετά. Ανακατεύω με πηρούνι να γίνει σπυρωτό.
Πλένω τον μαϊντανό, αφαιρώ τα σκληρά κοτσάνια, στοιχίζω τα κλαδάκια και ψιλοκόβω με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Αυτή είναι η πιο σημαντική δουλειά για να γίνει καλή η σαλάτα. Αν το κόψετε βιαστικά, θα έχετε το δικό μου αποτέλεσμα στις φωτογραφίες!
Ρίχνω τον μαϊντανό σε μεγάλο μπολ. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες και το άσπρο και το πράσινο μέρος. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα φύλλα του δυόσμου, τη τομάτα σε μικρά κυβάκια. Προσθέτω το φουσκωμένο πληγούρι, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Δοκιμάζω αν θέλει κι άλλο λεμόνι. Περιχύνω με λίγο λάδι και σερβίρω.
Στον Λίβανο, τρώνε αυτή την σαλάτα συνοδευόμενη από τρυφερά φύλλα μαρουλιού. Χρησιμοποιούν το φύλλο του μαρουλιού σαν πίτα για να πιάσουν ένα μέρος της σαλάτας και να το φέρουν στο στόμα τους.
- 1/4 κούπας πλιγούρι ψιλό
- χυμό λεμονιού να σκεπάσει το πληγούρι
- πολύ μαϊντανό, σχεδόν δύο κούπες
- 10 φύλλα δυόσμου
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 τομάτα
- αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι
Μουσκεύω το πληγούρι σε χυμό λεμονιού, τόσο όσο να το σκεπάσει με άνεση. Περίπου 20-30λεπτά είναι αρκετά. Ανακατεύω με πηρούνι να γίνει σπυρωτό.
Πλένω τον μαϊντανό, αφαιρώ τα σκληρά κοτσάνια, στοιχίζω τα κλαδάκια και ψιλοκόβω με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Αυτή είναι η πιο σημαντική δουλειά για να γίνει καλή η σαλάτα. Αν το κόψετε βιαστικά, θα έχετε το δικό μου αποτέλεσμα στις φωτογραφίες!
Ρίχνω τον μαϊντανό σε μεγάλο μπολ. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες και το άσπρο και το πράσινο μέρος. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα φύλλα του δυόσμου, τη τομάτα σε μικρά κυβάκια. Προσθέτω το φουσκωμένο πληγούρι, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Δοκιμάζω αν θέλει κι άλλο λεμόνι. Περιχύνω με λίγο λάδι και σερβίρω.
Στον Λίβανο, τρώνε αυτή την σαλάτα συνοδευόμενη από τρυφερά φύλλα μαρουλιού. Χρησιμοποιούν το φύλλο του μαρουλιού σαν πίτα για να πιάσουν ένα μέρος της σαλάτας και να το φέρουν στο στόμα τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου